Info Pers

Verzorging van de Pers !Herkomst:
Hoe de Perzisch Langhaar precies is ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid stamt zij af van de Angorakatten uit Turkije en Iran (Perzië). Zeelieden namen deze katten mee naar Engeland en Frankrijk.
In de eerste helft van de 19e eeuw werden deze dieren gekruist met andere rassen, waardoor katten ontstonden met een stevigere bouw. Hieruit is de Perzisch Langhaar ontstaan.


Karakter:
De perzische katten  zijn gemoeddelijke dieren die goed met mensen en andere huisdieren kunnen. Ze zijn rustig van aard en gek op knuffelen. Het zijn speelse dieren, (tot op hoge leeftijd )


Verzorging:
Om een pers in topconditie te houden moet haar vacht goed verzorgd worden. Om te beginnen moet zij meerdere malen per week minimaal gekamd/geborsteld  worden, om te zorgen dat de vacht klitvrij blijft. 

Verder moeten bij de pers de ogen schoongemaakt worden. Hoe vaak dit moet hangt volledig af van de hoeveelheid traanvocht die ze hebben. Dit voorkomt verstopte traanbuizen, maar ook verkleuring van de vacht.Rasstandaard:

De perfecte Pers is een massieve, evenwichtig gebouwde kat.
Hij heeft een flinke kop die in verhouding is met zijn lichaam. Zijn lichaam moet kort en cobby zijn, met een brede borst, korte, krachtige poten , grote brede voeten en een korte, volbehaarde staart.Korte dikke nek.
De uitmuntende Pers moet een lange vacht hebben die zijdeachtig of wolachtig van structuur is.Kijk voor de verzorgings artikelen eens op onderstaande website  :

http://www.catscorner.nl/
      

Nieuwe reacties

30.08 | 22:44

Is de kitten Mercedes ook te koop ?
Of heb je nog meer

30.08 | 16:26

Via contact bericht plaatsen zodat ik kan antwoorden

30.08 | 15:09

Is de kitten ook te koop die jij vandaag plaatste

09.02 | 23:24

Via contact bericht plaatsen zodat ik via mail kan beantwoorden